снимка pixabayОще две години най-вероятно онези служители, които могат, ще работят

...
снимка pixabayОще две години най-вероятно онези служители, които могат, ще работят
Коментари Харесай

Работодатели алармират: Дистанционната работа ще продължи още две години

снимка pixabay

Още две години най-вероятно тези чиновници, които могат, ще работят отдалечено поради проблемите с К19, написа Wall Street Journal. Същевременно мениджърите се тревожат по какъв начин откакто този интервал свърши ще съумеят да накарат чиновниците си да се върнат назад по работните си места - в офисите. 

Много чиновници развиха нова рутина по време на пандемията, заменяйки пътуването до работа с извършения и отделяйки комфортно за тях време за съсредоточена работа. Дори чиновниците, които не одобряваха добре концепцията за работа отвън офиса, одобриха гъвкавостта и продуктивността на живота вкъщи през последните 18 месеца, настояват мнозина. Проучвания пък демонстрираха, че ентусиазмът за работата от отдалеченост се е нараснал с продължаването на пандемията, съобщи вложител.бг.

“Ако спирането е малко, хората се връщат към остарелия метод. Е, не става дума за малко спиране “, твърди основният изпълнителен шеф на Intel Пат Гелсингер, чиято компания завоюва от взрива на работата от у дома. Той предвижда, че хибридната и отдалечената работа ще останат нещо обикновено в продължение на месеци и даже години. „ Няма връщане обратно “, твърди шефът.

На няколко пъти датите за завръщане в офиса бяха отсрочени. В четвъртък Apple разгласи на корпоративните си чиновници, че плануваното връщане към американските офиси ще бъде отсрочено най-малко до януари. Компании като Chevron и Wells Fargo & Co. отложиха септемврийското си връщане в офиса, а софтуерни играчи като Amazon.com и Фейсбук изместиха този си проект за рано идната година. Lyft твърди, че ще извика служащите назад в централата си в Сан Франциско през февруари, към 23 месеца, откакто компанията за споделно пътешестване затвори офисите си.

Prudental Financial отсрочи отварянето на офисите си от септември най-рано за октомври, макар че заместник-председателят на компанията Роб Фалзън съобщи, че това може да се промени според от изискванията, свързани със здравната рецесия.

Prudental възнамерява да разреши микс от работа от отдалеченост и такава на място, откакто отвори още веднъж офисите си в Съединените щати. Но колкото по-дълго хората стоят вкъщи, толкоз повече Фалзън се тормози, че чиновниците се усещат откъснати.

„ Моето само и огромно терзание е за гениите “, разяснява той. „ Докато обособените хора се откъсват от организацията от културна позиция, за тях става все по-лесно да вземат решение да изоставен и да отидат другаде “, твърди той.

Вече доста чиновници са „ бомбардирани “ със известия от набиращи личен състав и от другари, които се пробват да ги привлекат другаде, добавя Фалзън. „ Когато са на работното си място, считам, че имат по-голямо чувство за свързване с платформата, с културата на организацията – с сътрудниците, с техните екипи – което ги прави по-малко склонни да изоставен “, разяснява той.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР